Фасадни решения

Най-съвременна технология на екструзия: Ко-екструзия

Fiberdeck WEO композитни панели са произведени с помощта на най-новите технологии в производството на композитна дървесина: ко-екструзия. Панелите се състоят от две части, сърцевина от смес от дървесни частици и рециклирана пластмаса, която е покрита навсякъде с тънък слой полиетилен. Това гарантира, че продукта е напълно водоустойчив и предотвратява навлизането на влага. Защитният слой предотвратява появата на петна и избледняването на цветовете.

Благодарение на овладяването на тази нова технология, продуктите на Fiberdeck са защитени в продължение на 20 години.

Видове иновативни профили

Fiberdeck композитното дърво се предлага в три различни профила.

Профилите WEO 35 и WEO 60 са разработени по такъв начин, че е възможно да се комбинират.

Профилът WEO Classic се монтира с помощта на клипсове от неръждаема стомана, които не се виждат, придавайки на фасадата модерен вид.

И трите профила се предлагат в няколко цвята с цветови вариации, които имитират естественото дърво и неговите нюанси.

Fiberdeck WEO Brise-Soleil допълва гамата от композитни облицовки на Fiberdeck и се предлага в 3 различни размери: 40×60 mm, 50×100 mm, 60×120 mm.

Вертикална или хоризонтална инсталация?

Профилите Fiberdeck WEO 35 и WEO 60 могат да се монтират както хоризонтално, така и вертикално. Трапецовидният профил осигурява добро оттичане на дъждовната вода. При всички профили трябва да вземат предвид температурните разширения на материала  от 1 мм на метър. Следователно, трябва да се внимава да се остави най-малко 5 мм пространство между всяка връзка, така че материалът да може да работи, без да бъде ограничен.

Поддръжка сведена до минимум

Композитното дърво Fiberdeck WEO изисква много малко поддръжка. Тестовете за обезцветяване и ускорено стареене, проведени в сертифицирани европейски лаборатории, доказват, че материалът няма да се обезцвети. Няма нужда да харчите пари за защитно масло или боя. Облицовката защитена от своя тънък слой от полиетелен е напълно водоустойчива. За разлика от други дървесни композити, повърхността на материала Fiberdeck не е пореста. Mръсотия, мъх или други лишеи могат да бъдат отстранени с обикновена четка. Поддръжката е бърза и лесна. Почистването с чиста вода е достатъчно.