WEO 35

20 години гаранция

UV-Resistant

UV-Устойчивост

Екологично отговорен

Екологично отговорен

Teak

Ipé

Dark grey

Light grey

Cedar

Cedar

Всичко, което трябва да знаете

  • Модерен външен вид
  • Изключителна имитация на естествено дърво
  • 20 години гаранция на цвета

  • Мултихроматични цветове
  • Лесен монтаж

Предимства на продукта

  • Коекструзионен защитен слой
  • Кух подсилен профил
  • Лесен монтаж

Предимството на забележителен и издръжлив вид на дърво

Дървена облицовка: топла, но твърде скъпа за поддръжка? Решението е композитната облицовка Fiberdeck WEO! Разработена с най-новите технологии за екструдиране, композитната облицовка на  WEO съчетава издръжливостта на коекструзията и топлия вид на дървото.

Фалшивият профил с отворена фуга, модерен, но същевременно и класически, придава ритъм на фасадата, като същевременно запазва естествения характер и топлината на дървото. Случайните нюанси в цветовете подсилват реалистичното впечатление за естествен, необработен материал. Композитното решение е идеално за всички видове проекти.

Стабилен кух профил

Профилът Fiberdeck WEO 35  е стабилизиран благодарение на допълнително оребряване  гърба на панела, което естествено създава тънко пространство за въздух между опората и панела. При вертикални инсталации те помагат за инсталиране на панелите само върху обикновена дървена или метална рамка. Друго предимство е, че покритието на плоскостите WEO е устойчиво на гниене и няма риск от натрупване на влага.

Модерен и актуален профил

Предлаган в уникален профил с отворена фуга, Fiberdeck WEO 35 композитното дърво е модерен и привлекателен. Дъските с отчетлив релефен дизайн разчупват единния и правилен ритъм на фасадите. Изразената форма на трапецовидна вълна осигурява добро оттичане на дъждовната вода. Тези композитни панели идеално имитират външния вид на отворена фуга на дървена облицовка! Два възможни избора за монтаж – вертикален или хоризонтален – подчертават усещането за височина или дълбочина на външните фасади.

QB: Качествена сграда – знак за сертификат на CSTB

Нашият продукт Fiberdeck WEO 35 е сертифициран със сертификат QB-15 от CSTB под сертификационен номер 143-154. QB удостоверява съответствието на облицовката WEO 35 с условията, посочени в референтните системи за сертифициране на CSTB. Тези условия произтичат от общоприети стандарти от отраслите. В допълнение, той включва допълнителни изисквания, които отчитат нуждите на потребителите и изпълнителите. ATex: Техническа експериментална оценка Нашият облицовъчен продукт WEO35 е обхванат от ATEx под референтен номер на CSTB: 2846_V1. WEO 35 се възползва от техническа оценка, извършена от група експерти. Тази оценка предоставя предварителна обратна връзка относно внедряването на облицовка WEO 35, преди техническа оценка.

Винтове за композитни облицовки WEO

Композитните облицовъчни панели WEO се монтират много лесно с помощта на тяхната система за монтаж с жлебове. Те се закрепват върху дървени или метални рамки чрез просто завинтване на вълнообразната основа с помощта на самопробивни винтове, които са в същия цвят като дъските. Подмяната на панел също е изключително проста, което улеснява поддръжката. Разстоянието между опорите е 40 см или 60 см в зависимост от външното изложение на фасадата. Винтове от неръждаема стомана WEO SR2, 4,2 x 38 mm, се доставят с панелите.

20 години гаранция без избледняване!

Композитното дърво Fiberdeck WEO осигурява отлична устойчивост при външни приложения, благодарение на покритието, нанесено върху повърхността. Този водоустойчив слой на полиетиленова основа значително намалява поддръжката на фасадата и запазва цвета на панела във времето: устойчив на UV лъчи и непорест, полиетиленовия слой гарантира пълна устойчивост на атмосферни влияния и други външни атаки, които отслабват покритията и оригиналния външен вид на традиционните облицовки. Дъските запазват всичките си естетически свойства във времето!

Клетъчният профил прави дъските WEO 35 леки и лесни за боравене по време на монтаж. Композитното дърво WEO е подходящо и за ремонти, разширения, еднофамилни къщи, жилищни сгради или сгради с обществен достъп. Консултирайте се с вашия търговец, за да научите за цените на облицовката и да получите повече информация относно нейния монтаж.

Композитният материал, използван при производството на WEO облицовката, е 95% от рециклирани продукти и е 100% рециклируем. Полимерът (HDPE) се получава при преработка на пластмасови отпадъци (пластмасови бутилки). Дървесните частици идват от рециклирането на дърводобивната промишленост. Без токсични продукти или риск от емисии на VOC, WEO облицовката е напълно безопасна за околната среда на потребителя. Продуктите WEO представляват подходяща екологична алтернатива на тропическите дървесини.