WEO 60

20 години гаранция

UV-Resistant

UV-Устойчивост

Екологично отговорен

Екологично отговорен

Cedar

Teak

Ipé

Dark Grey

Всичко, което трябва да знаете

  • Уникален дизайн – визия на тропическо дърво
  • 20 години гаранция за цвят

  • Многоцветни цветове
  • Лесен монтаж

Предимства на продукта

  • Коекструзионен слой

  • Клетъчен олекотен профил

  • Лесен монтаж посредством метални клипсове
  • Не се нуждае от поддръжка

Водоустойчива фасадна облицовка с вид на истинско дърво

Дървена облицовка: топла, но твърде скъпа за поддръжка? Решението е композитно дърво Fiberdeck WEO! Облицовъчните панели WEO са водоустойчиви. Ко-екструзионният слой защитава дървесния композитен материал, създавайки водоустойчива бариера срещу навлизането на влага. При хоризонтален монтаж трапецовидният профил позволява оттичането на дъждовната вода и предотвратява застояването на вода. Нашата ексклузивна технология за ко-екструдиране се предлага с 20-годишна гаранция срещу навлизане на влага, нападение от насекоми и най-важното срещу всякакво обезцветяване или избледняване. Композитната облицовка Fiberdeck WEO съчетава издръжливостта на ко-екструзията и топлия вид на дървото. Фалшивият профил с отворена фуга, модерен и актуален, придава ритъм на фасадата, като същевременно запазва естествения характер и топлината на дървото. Случайните нюанси в цветовете подсилват реалистичното впечатление за естествен, необработен материал. Композитното дърво на Fiberdeck ви позволява да получите вид на топла облицовка от естествено дърво без скъпа поддръжка или безпокойство.

Бърз и лесен за инсталиране

Профилът WEO 60 е стабилизиран от долната си страна. Големите му клетки също са подсилени в средата за по-добра устойчивост на удар. Композитната облицовка WEO 60 се монтира по същия начин като облицовката WEO 35, като се използват цветни винтове или винт от неръждаема стомана, завинтен във вдлъбнатината на перото. Профилът също така разполага с оребряване на гърба, за да осигури вентилация между опората и облицовката. Покритието на дъската WEO е устойчиво на гниене и няма риск от натрупване на влага.

20 години гаранция срещу обезцветяване и избледняване!

Всички естествени дървесини, а и някои композитни материали от първо поколение са склонни да избледняват или да се обезцветяват с течение на времето. Дори дърво, което е фабрично обработено, може да бъде защитено само до 5 години. Красивият сребристо-сив външен вид на естественото дървото се цени заради неговия цвят, но в зависимост от експозицията и възрастта му, то в крайна сметка ще се разпадне и ще има нехомогенни обезцветявания, които променят естетиката му. Композитната облицовка WEO ви позволява да получите този изключителен вид на дърво, без да се притеснявате за избледняване или обезцветяване. Профилите WEO 60 са покрити с тънък полиетиленов слой с UV защита, който предпазва облицовъчните панели от увреждане от вода и слънце. Този водоустойчив слой на полиетиленова основа значително намалява поддръжката на фасадата и запазва цвета на плоскостта във времето. Ние гарантираме, че вашата композитна облицовка WEO ще запази оригиналния си цвят дълги години напред.

Модерен и актуален профил

Дървеният сайдинг става все по-популярен. Дъски с различни дизайни и малки фуги разчупват формата и придават ритъм на фасадата. Монтажът на този тип дъски често е дълъг и досаден и изисква много стабилна дървесина. Обшивката WEO 60 е с фалшив скелетен профил, който позволява бърз и лесен монтаж. Два възможни варианта за монтаж, вертикален или хоризонтален, подчертават усещането за височина или дълбочина на външните фасади. Ламелите с ширина 60 мм са разположени равномерно на 10 мм една от друга. Те са леки, стабилни и лесни за инсталиране с нашата система за монтаж. Също така е възможно да се смесват профилите WEO 35 и WEO 60, за да се създаде повече вариация. Тези композитни панели идеално имитират отворения външен вид на дървена облицовка и създават впечатляваща, модерна фасада.

Идеален за външна изолация

Изолацията на нашите сгради е важен въпрос за намаляване на въглеродното въздействие. Профилът тип пчелна пита на фасадната облицовка WEO, в комбинация с изолация, осигурява изолационно решение, което е много близко до това на дървото. WEO облицовката е по-издръжлива от дървената облицовка и изисква по-малко поддръжка. Също така е идеален продукт за места, които са изложени на лоши атмосферни условия (влага, слънце и др.). Композитните панели FIBERDECK WEO са напълно съвместими с композитните системи за външна топлоизолация (ETICS) и могат да се адаптират към всяка изолационна система (напр. RedAir System). Композитната облицовка WEO е идеалният избор за реновиране, разширения, еднофамилни къщи, жилищни сгради или сгради с обществен достъп.

Изключително естествено изглеждаща имитация на дърво

Структурата на WEO облицовката е подобна на тази на жив материал. Съставен е от набор от микрорелефи и вдлъбнатини, които наподобяват естествено дърво. С просто око продуктът изглежда така, сякаш има естествени повърхностни влакна. За да се подчертае допълнително този вид на истинско дърво, цветовете на облицовката не са хомогенни. Те са съставени от няколко многоцветни пигмента, които се смесват произволно, за да имитират цвета на дървена дъска. В сравнение с естественото дърво приликата е поразителна. Но тук сравнението приключва, защото, за разлика от дървото, WEO облицовката е изключително издръжлива и е нечувствителна към светлина и UV обезцветяване. Материалът се състои от дървени стърготини, които се смесват с полиетилен. Това водоустойчиво покритие на полиетиленова основа значително намалява поддръжката на фасадата и запазва цвета на плоскостта във времето. Оригиналният цвят на облицовката WEO е гарантиран до 20 години. WEO облицовката също е напълно устойчива на атмосферни влияния и насекоми. С WEO облицовка получавате естествен, топъл вид на дърво, което е гарантирано дълготрайно.

Стабилен клетъчен профил

Профилът WEO 60 е стабилизиран благодарение на долната си страна. Композитната облицовъчна структура WEO 60 е снабдена с малки пера на гърба на дъските, които естествено създават тънко пространство за въздух между опората и панела. При вертикални инсталации те помагат за инсталиране на дъски само върху обикновена дървена или метална рамка. Друго предимство е, че покритието на плоскостите WEO е устойчиво на гниене и няма риск от натрупване на влага. Циркулацията на въздуха е само за вентилация на опората.

Екологично отговоренОблицовката WEO® 60 е съставена от смес от дървени стърготини (50%) и полиетилен с висока плътност (40%). Този композитен материал, използван в производството на WEO облицовки, идва от 95% рециклирани продукти и е 100% рециклируем. Полимерът (PEHD) е резултат от преработката на рециклирани пластмасови отпадъци, по-специално отпадъци от пластмасови бутилки. Дървесните частици се възстановяват от повторно използвани отпадъци, създадени от дърводобивната промишленост. Фасадните облицовки FIBERDECK WEO не съдържа токсични продукти и няма риск от емисии на VOC. Напълно безопасно е да го имате във вашия дом, бизнес или всяко обществено пространство. Продуктите WEO са чудесна екологична алтернатива на тропическата дървесина.